10 % kapriinihappoa (C8), joka on peräisin kookoksesta, toisin kuin pitkän ketjun rasvahapot, MCT:t (keskiketjuiset triglyseridit) ohittavat ruoansulatuskanavan kokonaan ja menevät suoraan maksaan ketoaineiden tuotantoa varten. Sitä kutsutaan myös 'rasvojen glukoosiksi'. Kookoksessa on yksitoista erilaista rasvahappoa. Neljä niistä ovat MCT:t: kaproiinihappo (C6), kapriinihappo (C8), kapriinihappo (C10) ja lauriinihappo (C12). C12 on teknisesti ottaen MCT, mutta keho käsittelee sitä kuin pitkän ketjun rasvahappoa. Paaston tai paastoa jäljittelevän ruokavalion, kuten vähähiilihydraattisen tai keto-ruokavalion, aikana keho muuttuu kataboliseksi (hajoamiseksi) ja alkaa luonnollisesti tuottaa ketoaineita maksassa. Ketoaineita on kolme päätyyppiä. Ensinnäkin keho tuottaa asetoasetaattia (AcAc), sitten se muuttaa sen beetahydroksibutyraatiksi (BHB), ja kun BHB:tä on tarpeeksi, loput räjähtävät asetoniksi, jota hengitämme ulos tai virtsamme.
SKU:5430002193038
Mikä polyoli:11,5g
Energia:401Kcal, 1678kJ
Kokonaisrasva:38,8g
Mikä tyydyttynyt rasva:20,6g
Hiilihydraatit:18,5g
Mikä sokeri:5g*
Proteiini:12,8g
Suola:0,1g
Kuitu:27,7g
10 % kapryylihappoa (C8), joka on peräisin kookoksesta, toisin kuin pitkän ketjun rasvahapot, MCT:t (keskiketjuiset triglyseridit) ohittavat ruoansulatuskanavan kokonaan ja menevät suoraan maksaan ketoaineiden tuotantoa varten. Sitä kutsutaan myös "rasvojen glukoosiksi". Kookoksessa on yksitoista erilaista rasvahappoa. Neljä niistä ovat MCT:t: kaproihappo (C6), kapryylihappo (C8), kapriinihappo (C10) ja lauriinihappo (C12). C12 on teknisesti ottaen MCT, mutta keho käsittelee sitä kuin pitkän ketjun rasvahappoa. Paaston tai paastoa jäljittelevän ruokavalion, kuten vähähiilihydraattisen tai keto-ruokavalion, aikana keho muuttuu kataboliseksi (hajoamiseksi) ja alkaa luonnollisesti tuottaa ketoaineita maksassa. Ketoaineita on kolme päätyyppiä. Ensiksi keho tuottaa asetoasetaattia (AcAc), sitten se muuttaa sen beetahydroksibutyraatiksi (BHB), ja kun BHB:tä on tarpeeksi, loput räjähtävät asetoniksi, jota hengitämme ulos tai virtsamme.
Puhdas hasselpähkinä: Erittäin rikas E-vitamiinissa
Makadamiaöljy: Rikas Omega 7:ssä (palmitoleiinihappo)
SKU: 5430002193014
Polyolit: 11,2 g
Energia: 441 Kcal, 1846 kJ
Kokonaisrasva: 39,8 g
Josta tyydyttynyttä rasvaa: 20,4 g
Hiilihydraatit: 17,4 g
Josta sokeria: 5 g*
Proteiini: 11,9 g
Suola: 0,0 g
Kuitu: 27,9 g
Luonnollinen makeutusaineyhdistelmä: Thaumatin, riboosi ja erytritoli
Gastronomisesti metabolisesti ystävällinen suklaa.
INCA'CAO on onnistunut luomaan gourmet-taide-suklaasarjan yhdistämällä ruokateknologian, joka on metabolisesti ystävällinen ja saavutettavissa laajalle yleisölle. INCA’CAO käyttää erityistä makeutajayhdistelmää, joten tuotteillamme on erittäin matala glykeeminen indeksi.
Innovatiivinen makeutajayhdistelmä vastuullisista ainesosista, joita keho tuottaa itse. Tällä tavoin arvostamme asiakkaidemme hyvinvointia ilman, että meidän tarvitsee jättää gastronomiaa syrjään. Tukevat ainesosat, joilla ei ole negatiivisia sivuvaikutuksia. Huolimatta siitä, että sokerilla ei ole viimeistä käyttöpäivää, se on meille vanhentunutta. Arvostamme "metabolista joustavuutta".
Huolimatta sen tärkeydestä ruoantuotannossa ja biodiversiteetissä, Kilombero-laakso kohtaa vakavia haasteita, kuten veden määrän vähenemistä, veden saastumista sekä kosteikkojen ja metsien heikkenemistä. Kokoa Kamili -kaakaota kasvatetaan pienimuotoisessa agroforestryssä, ja se on sekoitettu varjopuiden, banaanien, maissin ja muiden viljelykasvien kanssa. Tämä tuotantojärjestelmä on ekologinen vaihtoehto yksinkasvustuksille ja auttaa säilyttämään biodiversiteettiä. Se luo myös luonnollisen puskurivyöhykkeen Udzungwa-vuorten kansallispuistolle, joka on lintuharrastajien paratiisi ja tunnettu apinoistaan, elefanteistaan ja laajasta kasvillisuudestaan. Pienviljelijöiden kaakaoviljelijät Kilombero-laaksossa ovat harjoittaneet luomuviljelyä ikimuistoisista ajoista lähtien, yksinkertaisesti siksi, että torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita ei ollut saatavilla. Vuonna 2015 tämä sai virallisesti luomusertifikaatin Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin! Kokoa Kamili -fermentointikeskuksen sähkö tulee aurinkoenergiasta.
Alkuperä: Tansania
Alue: Kilombero-laakso
Lajike: Trinitario ja Neo-national
Vihjeet: Punaiset hedelmät, kukkainen (violetti), pähkinäinen
SKU: 5430002193199
PUHDAS SUKLAA: 100% kaakaopapuja
Energia: 550 Kcal, 2300 kJ
Kokonaisrasva: 52 g
josta Tyydyttynyt rasva: 31 g
Hiilihydraatit: 5 g
josta Sokeri: 0 g
Proteiini: 15 g
Suola: 0 g
Huolimatta sen tärkeydestä ruoantuotannossa ja biodiversiteetissä, Kilombero-laakso kohtaa vakavia haasteita, kuten veden määrän vähenemistä, veden saastumista sekä kosteikkojen ja metsien heikkenemistä. Kokoa Kamili -kaakaota kasvatetaan pienimuotoisessa agroforestryssä, ja se on sekoitettu varjopuiden, banaanien, maissin ja muiden viljelykasvien kanssa. Tämä tuotantojärjestelmä on ekologinen vaihtoehto yksinkasvustuksille ja auttaa säilyttämään biodiversiteettiä. Se luo myös luonnollisen puskurivyöhykkeen Udzungwa-vuorten kansallispuistolle, joka on lintuharrastajien paratiisi ja tunnettu apinoistaan, elefanteistaan ja laajasta kasvillisuudestaan. Pienviljelijät Kilombero-laaksossa ovat harjoittaneet luomuviljelyä ikimuistoisista ajoista lähtien, yksinkertaisesti siksi, että torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita ei ollut saatavilla. Vuonna 2015 tämä sai virallisesti luomusertifikaatin Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin! Kokoa Kamili -käymiskeskuksen sähkö tulee aurinkoenergiasta.
Alkuperä: Tansania
Alue: Kilombero-laakso
Lajike: Trinitario ja Neo-national
Vihjeet: Punaiset hedelmät, kukkainen, pähkinäinen
SKU: 5430002193274
Polyolit: 17,6 g °
Energia: 451 Kcal, 1887 kJ
Kokonaisrasva: 39,6 g
Tyydyttynyt rasva: 24,4 g
Hiilihydraatit: 28,7 g
Sokeri: 7,6 g *
Proteiini: 12,5 g
Suola: 0 g
Sambirano Tsarafandray kaakao on luomusertifioitu; sen tuotannossa ei käytetä torjunta-aineita ja vain luonnollisia lannoitteita. Kaakaopuut kasvavat alkuperäisten varjopuiden katveessa yhdessä mangon, banaanin, vaniljan, ananaksen, pippurien ja muiden viljelykasvien kanssa. Tällaiset kestävät agroforestry-järjestelmät muodostavat puskurivyöhykkeen, joka suojaa Sambiranon luonnollisia sademetsiä. Tämä on erittäin tarpeellista; yli 40 % Madagaskarin metsistä on hävinnyt viimeisten 60 vuoden aikana ja jäljelle jääneet metsät ovat pirstoutuneet. Metsien hävittäminen ja maaperän eroosio ovat suuria uhkia, jotka vähentävät viljelijöiden kykyä tuottaa riittävästi ruokaa. Rainforest Alliance -järjestön avustuksella Sambiranon laaksossa kaakaoviljelijät istuttavat uusia puita taistellakseen maaperän eroosiota vastaan, suojellakseen jäljellä olevia metsäpalasia ja palauttaakseen laakson luonnollista maisemaa. Sambirano Tsarafandray kaakaolla on kaunis makuprofiili, jossa on keskimääräinen happamuus.
Alkuperä: Madagaskar
Alue: Haut Sambirano
Lajike: Criollo-Trinitario ja Forastero
Vihjeet: Punaiset hedelmät, sitrushedelmät ja jasmiini
SKU: 5430002193250
Polyolit: 17,6 g °
Energia: 451 Kcal, 1887 kJ
Kokonaisrasva: 39,6 g
Josta tyydyttynyttä rasvaa: 24,4 g
Hiilihydraatit: 28,7 g
Josta sokeria: 7,6 g *
Proteiini: 12,5 g
Suola: 0 g
MCT:n kanssa
Kollageenikompleksin kanssa
Ei palmuöljyä
Uniikki ‘Crémeux’ rakenne
SKU:5430002193502
Kuitu:8g
Energia:713Kcal, 2985kJ
Kokonaisrasva:69.3g
josta tyydyttynyttä rasvaa:16.9g
Hiilihydraatit:7.5g
josta sokeria:2.8g
josta polyolia:4.5g
Proteiini:11g
Suola:0g
Venezuelan tarina
Metsä
Rio Caribe Superior -kaakaota kasvatetaan agroforestry-menetelmässä, jossa kaakaopuut viljellään yhdessä muiden viljelykasvien kanssa. Tämä maatalousjärjestelmä edistää biodiversiteettiä ja muodostaa puskurivyöhykkeen, joka suojaa jäljellä olevia metsiä ja kansallispuistoa, Península de Paria. Kaakaon kasvattaminen auttaa suojelemaan luonnollista ympäristöä samalla, kun se tarjoaa viljelijöille mahdollisuuden ansaita tuloja.
Venezuelan Rio Caribe Superior on peräisin Trinitario- ja Criollo-lajikkeista. Pavut ovat alhaisia happamuudeltaan ja niillä on intensiivinen ja voimakas suklaamainen maku, jossa on makeita, pähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita. Protokollien johdonmukainen noudattaminen sadonkorjuun ja jälkikäsittelyn aikana tuottaa erinomaisen laadun, joka on merkitty 'superior'-merkinnällä. Manuaalisen poiminnan jälkeen viljelijät tuovat kosteat pavut keskitettyyn fermentointiyksikköön, jossa niitä fermentoidaan 6 tai 7 päivää puulaatikoissa, lämpötilan mukaan säädellyllä käännöksellä.
Alkuperä: Venezuela
Alue: Arismendi – Sucre osavaltio
Lajike: Criollo ja Trinitario
Vivahteet: pähkinäinen, makea, kukkainen
SKU: 5430002193267
Polyolit: 17,6g °
Energia: 451Kcal, 1887kJ
Kokonaisrasva: 39,6g
Jossa tyydyttynyttä rasvaa: 24,4g
Hiilihydraatit: 28,7g
Jossa sokeria: 7,6g *
Proteiini: 12,5g
Suola: 0g
Komorit koostuvat neljästä saaresta: Mayotte ja kolme Ranskasta itsenäistä saarta, jotka muodostavat Komorien unionin (Suuri Komori, Anjouan ja Moheli). Suuri Komori on tuliperäinen saari.
Saari kärsii vakavasta vedenpuutteesta, tuliperäiset kivet eivät pidätä vettä ja lähteitä on vähän. Pääasiallinen taloudellinen resurssi on vaniljan viljely. Vaniljaa, joka tuotiin Komoreille ennen 1930-lukua, viljellään neljällä saarella perinteisellä tavalla.
Tämä oikukas orkidea tarjoaa kauniin kukintoklusterin. Kukinta tapahtuu manuaalisesti naisten toimesta aamunkoitteessa. Hyvä työntekijä "naittaa" 1000–1500 vaniljakukkaa päivässä. Sadonkorjuuaikana kerätään palkki kerrallaan, tarkasti "teknisen kypsyyden" asteeseen, juuri ennen
SUKLAATA MAKEUTTAJILLA kaakaopapuja, kaakaovoita, makeuttajia inositolia, erytritolia, riboosia, kollageenia, oktaanihappoa (kookos mct), vaniljatankoja (1%), makeuttaja thaumatini (katemfe-hedelmä). Sisältää vähintään 60 % kaakaota.
Alkuperä: Uganda
Alue: Rajat Kongon puolella
Lajike: Planifolia
Vihjeet: Nahka, Punaiset hedelmät, Karamelli
SKU: 5430002193076
Mikä polyolit: 25g °
Energia: 525Kcal, 2197kJ
Kokonaisrasva: 49g
Mikä tyydyttynyt rasva: 30g
Hiilihydraatit: 32g
Mikä sokeri: 6g *
Proteiini: 9g
Suola: 0g
Meksiko on vaniljan alkuperämaa. Se oli Totonaquit (asteekit tulivat myöhemmin), amerindialainen kansa, joka viljeli tätä upeaa tuotetta erityisesti Vera Cruzin ja Pueblan osavaltioissa. 1500-luvulla heidän kolonisaattorinsa, espanjalaiset, löysivät vaniljan ja päättivät viedä sitä muihin siirtomaihin.
Meksiko on vaniljan alkuperämaa. Se oli Totonaquit (asteekit tulivat myöhemmin), amerindialainen kansa, joka viljeli tätä upeaa tuotetta erityisesti Vera Cruzin ja Pueblan osavaltioissa. 1500-luvulla heidän kolonisaattorinsa, espanjalaiset, löysivät vaniljan ja päättivät viedä sitä muihin siirtomaihin.
SUKLAATA MAKEUTTAJILLA kaakaopapuja, kaakaovoita, makeuttajia inositoli, erytritoli, riboosi, kollageeni, oktaanihappo (kookos mct), vaniljatankoja (1%), makeuttaja thaumatini (katemfe-hedelmä). Sisältää vähintään 60 % kaakaota.
Alkuperä: Meksiko
Alue: Keski-Amerikka
Lajike: Planifolia
Vihjeet: Maamainen, karhunvatukat, mausteet
SKU: 5430002193090
Mikä polyolit: 25g °
Energia: 525Kcal, 2197kJ
Kokonaisrasva: 49g
Mikä tyydyttynyt rasva: 30g
Hiilihydraatit: 32g
Mikä sokeri: 6g *
Proteiini: 9g
Suola: 0g
Peru kuuluu maailman metsärikkaimpiin maihin, yli puolet Perusta on puiden peitossa – ja suuri osa siitä on Amazonin trooppista metsää. Ei ole ihme, että Peru on kymmenen parhaan biodiversiteettimaailman joukossa.
Valitettavasti metsäkato ja metsien heikkeneminen ovat vakavia ongelmia Perussa, joita aiheuttavat monokulttuuriviljely, kaivostoiminta, tiehankkeet ja laiton puunkorjuu.
Koska kaakaota kasvatetaan agroforestry-menetelmällä, sen viljely antaa viljelijöille mahdollisuuden ansaita tuloja samalla kun suojellaan metsiä ja säilytetään biodiversiteettiä. Peru Ucayali -kaakao on luomutuotettua ja sertifioitua; ei käytetä torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.
Peru Ucayali -kaakao on peräisin Trinitario-lajikkeista. Sen makuprofiili on tasapainoinen suklaanomainen, matala happamuus, ja siinä on huomattavia makeita sävyjä karamellista ja pähkinöistä sekä vivahteita hedelmäisistä makuista.
Manuaalisen poiminnan jälkeen viljelijät tuovat kosteat kaakaopavut keskitettyyn fermentointiyksikköön.
Alkuperä: Peru
Alue: Keskinen Amazonas
Lajike: Trinitario
Vivahteet: Karamelli, pähkinäinen, hedelmäinen
SKU: 5430002193212
PUHDAS SUKLAA: 100% kaakaopapuja
Energia: 550Kcal, 2300kJ
Kokonaisrasva: 52g
josta Tyydyttynyt rasva: 31g
Hiilihydraatit: 5g
josta Sokeri: 0g
Proteiini: 15g
Suola: 0g
MCT:n kanssa
Monikollageenin kanssa
Ei palmuöljyä
Uniikki ‘Crémeux’ rakenne
SKU:5430002193458
Kuitu:9g
Energia:668Kcal, 2793kJ
Kokonaisrasva:56g
josta tyydyttynyt rasva:13g
Hiilihydraatit:15g
josta sokeri:3,6g
Proteiini:21g
Suola:0g
Kaakaota kasvatetaan Garythin tilalla kestävässä agroforestry-järjestelmässä, joka auttaa suojelemaan alueen kasvi- ja eläinelämää, mukaan lukien Tumbes-Chocó-Magdalena kansallispuiston rikasta biodiversiteettiä. Tämä puisto on yksi maailman 25 tärkeimmästä biodiversiteettikeskuksesta ja ulottuu yli kolmeen maahan. Vaikka biodiversiteetti on suhteellisen ehjä Kolumbiassa ja Perussa, se on erittäin uhattuna Ecuadorissa metsäkadon ja yksipuolisen viljelyn vuoksi. Garythin lähestymistapa kaakaon tuotantoon on loistava esimerkki siitä, kuinka luonto ja maatalous voivat elää yhdessä harmoniassa. Intohimoinen ja asiantunteva luomuviljelijä Thomas on ottanut käyttöön erilaisia luonnollisia järjestelmiä suojellakseen puita ja viljelykasveja sairauksilta sekä stimuloidakseen pölytystä ja kaakaopapujen tervettä kasvua. Vuonna 2019 hänen kova työnsä palkittiin luomusertifikaatilla.
Alkuperä: Ecuador
Alue: Santo Domingo
Lajike: Nacional
Vihjeet: Trooppiset, kukkainen, kasvilliset sävyt
SKU: 5430002193236
Polyolit: 17,6g °
Energia: 451Kcal, 1887kJ
Kokonaisrasva: 39,6g
Jossa tyydyttynyttä rasvaa: 24,4g
Hiilihydraatit: 28,7g
Jossa sokeria: 7,6g *
Proteiini: 12,5g
Suola: 0g
Kaakaota kasvatetaan Garythin tilalla kestävässä agroforestry-järjestelmässä, joka auttaa suojelemaan alueen kasvi- ja eläinelämää, mukaan lukien Tumbes-Chocó-Magdalena kansallispuiston rikasta biodiversiteettiä. Tämä puisto on yksi maailman 25 tärkeimmästä biodiversiteettikeskuksesta ja ulottuu yli kolmeen maahan. Vaikka biodiversiteetti on suhteellisen ehjä Kolumbiassa ja Perussa, se on voimakkaasti uhattuna Ecuadorissa metsäkadon ja monokulttuuriviljelyn vuoksi. Garythin lähestymistapa kaakaon tuotantoon on loistava esimerkki siitä, kuinka luonto ja maatalous voivat elää yhdessä harmoniassa. Intohimoinen ja asiantunteva luomuviljelijä Thomas on ottanut käyttöön erilaisia luonnollisia järjestelmiä suojellakseen puita ja viljelyksiä sairauksilta sekä stimuloidakseen pölytystä ja kaakaopapujen tervettä kasvua. Vuonna 2019 hänen kova työnsä palkittiin luomusertifikaatilla.
Finca Garyth Nacional -kaakaolla on monimutkainen ja mieto profiili, jota hallitsevat villit trooppiset maut, kukkainen vivahde.
Alkuperä: Ecuador
Alue: Santo Domingo
Lajike: Nacional
Vihjeet: Trooppiset, kukkaiset, kasvilliset sävyt
SKU: 5430002193205
PUHDAS SUKLAA: 100 % kaakaopapuja
Energia: 550 Kcal, 2300 kJ
Kokonaisrasva: 52 g
josta Tyydyttynyt rasva: 31 g
Hiilihydraatit: 5 g
josta Sokeri: 0 g
Proteiini: 15 g
Suola: 0 g
"Levitä tahnoja, joissa on intensiivinen maku, gastronomiseen nautintoon." Tämä oli perusidea luodessa näitä neljää hienostunutta luksustuotetta, joissa on vähän sokeria ja uskomaton maku.
Rikkaana ghee:llä, monikollageenilla, oktanikoivun öljyllä, makadamiapähkinäöljyllä ja muilla terveellisillä rasvoilla.
Saatavilla seuraavina:
- Suklaa Intense
- Suklaa Pistaasi
- Suklaa Hasselpähkinä
- Karamelli Beurre salé
Sinun löydettäväksesi ja nautittavaksesi.
Kolumbia tunnetaan kauniista Amazonin ja Orinokon sademetsistään, jotka ovat rikkaita biodiversiteetissä ja tärkeitä hiilinieluja maailmalle. Valitettavasti laiton metsänhakku, kaivostoiminta ja maan muuttaminen karjatilaksi uhkaavat Kolumbian alkuperäismetsiä. Monet metsät on raivattu kokapensaan viljelyyn. Hallitus houkuttelee kokaviljelijöitä siirtymään palmuöljyn tai kaakaon tuotantoon. Biodiversiteetin näkökulmasta kaakao on ehdottomasti parempi vaihtoehto, sillä palmu kasvaa monokulttuurina, kun taas kaakaopuut viljellään muiden puiden ja kasvien kanssa. Arviolta 25 000 hehtaaria Kolumbiassa kasvatettua kaakaota on aiemmin käytetty laittomiin viljelmiin, ja tämä määrä kasvaa. Tämä on hyvä uutinen planeetalle, viljelijöille ja suklaan ystäville Kolumbiassa ja ulkomailla, sillä Kolumbiasta tulee saataville enemmän hieno makuista kaakaota.
Kolumbian Tumaco -kaakao on peräisin Trinitario-lajikkeista. Intensiivinen suklaaprofiili, jossa on miellyttävää katkeruutta ja alhainen happamuus.
Alkuperä: Kolumbia
Alue: Tumaco
Lajike: Trinitario
Vihjeet: Kermainen, Mausteinen, Pähkinäinen
SKU: 5430002193175
PUHDAS SUKLAA: 100% kaakaopapuja
Energia: 550Kcal, 2300kJ
Kokonaisrasva: 52g
josta Tyydyttynyt rasva: 31g
Hiilihydraatit: 5g
josta Sokeri: 0g
Proteiini: 15g
Suola: 0g
Rio Caribe Superior -kaakao kasvaa agroforestryssä, jossa kaakaopuut viljellään yhdessä muiden viljelykasvien kanssa. Tämä maatalousjärjestelmä edistää biodiversiteettiä ja muodostaa puskurivyöhykkeen, joka suojaa jäljellä olevia metsiä ja kansallispuistoa, Península de Paria. Kaakaon viljely auttaa suojelemaan luonnollista ympäristöä samalla kun se tarjoaa viljelijöille mahdollisuuden ansaita elantoa.
Venezuelan Rio Caribe Superior on peräisin Trinitario- ja Criollo-lajikkeista. Pavut ovat alhaisia happamuudeltaan ja niillä on intensiivinen ja voimakas suklaamainen maku, jossa on makeita, pähkinäisiä ja kukkaisia vivahteita. Protokollien johdonmukainen noudattaminen sadonkorjuun ja sadonkorjuun jälkeisessä vaiheessa tuottaa erinomaisen laadun, joka on merkitty 'superior'-merkinnällä. Käsin poimimisen jälkeen viljelijät vievät kosteat pavut keskitettyyn fermentointiyksikköön, jossa niitä fermentoidaan 6 tai 7 päivää puulaatikoissa, lämpötilan mukaan säädellyllä käännöksellä.
Alkuperä: Venezuela
Alue: Arismendi – Sucre osavaltio
Lajike: Criollo ja Trinitario
Vivahteet: pähkinäinen, makea, kukkainen
SKU: 5430002193229
PUHDAS SUKLAA: 100% kaakaopapuja
Energia: 550 Kcal, 2300 kJ
Kokonaisrasva: 52 g
josta tyydyttynyttä rasvaa: 31 g
Hiilihydraatit: 5 g
josta sokeria: 0 g
Proteiini: 15 g
Suola: 0 g
Viimeisen sadan vuoden aikana lähes kaikki tuhat polynesialaista vaniljanviljelijää eivät enää valmista omaa vaniljaansa (kuivausta); he poimivat sen ja myyvät sen alueella toimiville harvoille valmistajille. Tämän seurauksena jokainen valmistaja saa vaniljaa vähintään sadalta viljelijältä, jotka ovat hajautuneet koko saaristoon. Kaikki vanilja eri plantaaseilta ja saarilta sekoittuu näin ollen yhteen ja valmistetaan samanaikaisesti. Kun terroir-käsite hylättiin, vaniljat eivät enää erottuneet toisistaan. Vain täysin kypsät hedelmät (tummanruskea väri) valitaan, valintaprosessi on sama kuin rypäleiden kanssa "Vendanges Tardives" ja "Sélections grains nobles" -fine Alsace -viinien kohdalla. Tämä erittäin myöhäinen sadonkorjuuprosessi, joka on ainutlaatuinen Polynesiassa, mahdollistaa Tahitian vaniljan maun ja aromin laadun parantamisen.
Alkuperä: Tahiti
Alue: Tahaa
Lajike: Tahitensis
Vihjeet: Höyhenet, lakritsi, punaiset hedelmät
SKU: 5430002193113
Mikä polyolit: 25g °
Energia: 525Kcal, 2197kJ
Kokonaisrasva: 49g
Mikä tyydyttynyt rasva: 30g
Hiilihydraatit: 32g
Mikä sokeri: 6g *
Proteiini: 9g
Suola: 0g
Peru kuuluu maailman metsärikkaimpiin maihin, yli puolet Perusta on puiden peitossa – ja suuri osa siitä on Amazonin trooppista metsää. Ei ole ihme, että Peru on kymmenen parhaan biodiversiteettimaan joukossa maailmassa.
Valitettavasti metsäkato ja metsien heikkeneminen ovat vakavia ongelmia Perussa, joita aiheuttavat monokulttuuriviljely, kaivostoiminta, tiehankkeet ja laiton puunkorjuu.
Koska kaakaota kasvatetaan agroforestry-menetelmällä, sen viljely antaa viljelijöille mahdollisuuden ansaita tuloja samalla suojellen metsiä ja säilyttäen biodiversiteettiä. Peru Ucayali -kaakao on orgaanisesti tuotettua ja sertifioitua; ei käytetä torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita.
Peru Ucayali -kaakao on peräisin Trinitario-lajikkeista. Sen makuprofiili on tasapainoinen suklaamainen, matala happamuus, ja siinä on huomattavia makeita sävyjä karamellista ja pähkinöistä sekä vivahteita hedelmäisistä mauista.
Alkuperä: Peru
Alue: Keskinen Amazonas
Lajike: Trinitario
Vivahteet: Karamelli, pähkinäinen, hedelmäinen
SKU: 5430002193243
Polyolit: 17,6 g °
Energia: 451 Kcal, 1887 kJ
Kokonaisrasva: 39,6 g
Jossa tyydyttynyttä rasvaa: 24,4 g
Hiilihydraatit: 28,7 g
Jossa sokeria: 7,6 g *
Proteiini: 12,5 g
Suola: 0 g
Inositoli on luonnollinen polyoli / alkoholisokerimolekyyli, jolla on todella mielenkiintoinen tausta!
Aikoinaan inositolia pidettiin B8-vitamiinina. Kuitenkin sitä ei enää luokitella vitamiiniksi, koska keho tuottaa omaa inositoliaan.
Myoinositolia tuotetaan munuaisissa ja kiveksissä, ja se muodostaa 95 % kehon inositoleista.
Kun insuliini koskettaa solua, inositolin toissijaiset viestinviejät tuotetaan. Kiro-inositoli edistää glykogeenin synteesiä, kun taas myoinositoli lisää glukoosin saantia (insuliiniherkkyys). Meitä ei kiinnosta, poltatko pääasiassa glukoosia vai pääasiassa ketoaineita. Jos et ole insuliiniherkkä, et hyödy pitkäikäisyydestä. Inca’cao edistää aineenvaihdunnan joustavuutta keskittyen erityisesti insuliiniherkkyyteen.
Inositoli osallistuu DNA:n korjaukseen, se on solukalvon yhdiste, säätelee aineenvaihduntaa ja solujen energiankulutusta.
Saatavilla: 50 g pusseissa
Komorit koostuvat neljästä saaresta: Mayotte ja kolme Ranskasta itsenäistä saarta, jotka muodostavat Komorien unionin (Suuri Komori, Anjouan ja Moheli). Suuri Komori on tulivuorisaari.
Saari kärsii vakavasta vedenpuutteesta, sillä tulivuorikivet eivät pidätä vettä ja lähteitä on vähän. Pääasiallinen taloudellinen resurssi on vaniljan viljely. Vaniljaa, joka tuotiin Komoreille ennen 1930-lukua, viljellään neljällä saarella perinteisellä tavalla.
Tämä oikukas orkidea tarjoaa kauniin kukkakimpun. Kukinta tapahtuu käsin naisten toimesta aamunkoitteessa. Hyvä työntekijä "naittaa" 1000–1500 vaniljakukkaa päivässä. Sadonkorjuuaikana kerätään palko palkolta, tarkasti juuri ennen "teknistä kypsymistä".
Alkuperä: Komorit
Alue: Suuri Komori
Lajike: Planifolia
Vihjeet: Kasviperäinen, kukkainen, estragoni
SKU: 5430002193137
Polyolit: 25g °
Energia: 525Kcal, 2197kJ
Kokonaisrasva: 49g
Josta tyydyttynyttä rasvaa: 30g
Hiilihydraatit: 32g
Josta sokeria: 6g *
Proteiini: 9g
Suola: 0g
Sambirano Tsarafandray kaakao on luomusertifioitu; sen tuotannossa ei käytetä torjunta-aineita ja vain luonnollisia lannoitteita. Kaakaopuut kasvavat alkuperäisten varjopuiden katveessa yhdessä mangon, banaanin, vaniljan, ananaksen, pippurien ja muiden viljelykasvien kanssa. Tällaiset kestävät agroforestry-järjestelmät muodostavat puskurivyöhykkeen, joka suojaa Sambiranon luonnollisia sademetsiä. Tämä on erittäin tarpeellista; yli 40 % Madagaskarin metsistä on hävinnyt viimeisten 60 vuoden aikana ja jäljelle jääneet metsät ovat pirstoutuneet. Metsien hävittäminen ja maaperän eroosio ovat suuria uhkia, jotka vähentävät viljelijöiden kykyä tuottaa riittävästi ruokaa. Rainforest Alliance -järjestön avustuksella Sambiranon laaksossa kaakaoviljelijät istuttavat uusia puita taistellakseen maaperän eroosiota vastaan, suojellakseen jäljellä olevia metsän palasia ja palauttaakseen laakson luonnollista maisemaa.
Alkuperä: Madagaskar
Alue: Haut Sambirano
Lajike: Criollo-Trinitario ja Forastero
Vihjeet: Punaiset hedelmät, sitrushedelmät ja jasmiini
SKU: 5430002193168
PUHDAS SUKLAA: 100 % kaakaopapuja
Energia: 550 Kcal, 2300 kJ
Kokonaisrasva: 52 g
josta Tyydyttynyt rasva: 31 g
Hiilihydraatit: 5 g
josta Sokeri: 0 g
Proteiini: 15 g
Suola: 0 g
Origine Pure Peru
– Origine Pure Madagascar
– Origine Pure Togo
– Origine Pure Ecuador
– Origine Pure Venezuela
– Origine Pure Tansania
– Origine Pure Kolumbia
Origine Pure kokoelma: 100% Kaakaota
Glykeeminen indeksi (GI) 1 ilman insuliinipiikkiä. Se erittyy turvallisesti virtsan kautta, koska ihmisen keho ei voi tehdä sille mitään. Sen makeus on 70 % verrattuna sakkaroosiin. Erytritoli vaikuttaa voimakkaasti viilentävältä kiteisessä muodossaan. Se on erittäin vakaa jopa 160 °C, mutta useimmat ihmiset sekoittavat tämän makeutusaineen ja korvaavat sen täysin sokerin korvikkeena. Et voi tehdä kakkua pelkästään erytritolista, koska se ei ole täyteaine, eikä se tarjoa rakennetta valmistuksellesi. Tarvitset tukiaineen, kuten toisen makeutusaineen tai kuidun. Jos yrität karamellisoida erytritolia, se ei koskaan muuta väriään eikä haihdu. Jos yrität tehdä siirappia pelkästään erytritolista ja se jäähtyy, se kiteytyy heti uudelleen. Erytritoli on täydellinen makeutusaine oman sokerin korvauskombinaatiosi lisäksi. Älä käytä sitä suoraan yhden suhteen korvauksena, vaan lisäyksenä (kuten sen oli tarkoitus olla).
Saatavilla: 400 g ja 800 g pusseissa
Plateaux-alue tunnetaan kauniista luonnonympäristöstään, jossa on trooppisia metsiä ja luonnollisia vesiputouksia. Kuitenkin puuston peitto on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä, mikä on johtanut maan rapautumiseen ja biodiversiteetin menetykseen. Metsät kaadettiin polttamalla ja viljelemällä. Lisäksi puu on tärkeä energialähde, jota useimmat kotitaloudet käyttävät ruoanlaitossa. Mielenkiintoista on, että kaakaon ja kahvin viljely on tärkeä suoja Togolaisten metsille. Viljelijät kasvattavat näitä viljoja perinteisesti luonnonmetsien katveessa, joskus sekoitettuna muihin viljoihin, niin sanotussa agroforestry-järjestelmässä. Koska heidän elinkeinonsa riippuu siitä, viljelijöillä on suuri kannustin olla kaatamatta puita. Pikemminkin he suojelevat metsiä edelleen rapautumiselta ja – seurauksena – auttavat säilyttämään biodiversiteettiä.
Alkuperä: Togo
Alue: Plateau-alue
Lajike: Forastero ja Amelonado
Vihjeet: yrttinen, puumainen, kookos
SKU: 5430002193281
Energia: 451Kcal, 1887kJ
Kokonaisrasva: 39,6g
josta Tyydyttynyt rasva: 24,4g
Hiilihydraatit: 28,7g
josta Sokeri: 7,6g
josta Polyolit: 17,6g °
Proteiini: 12,5g
Suola: 0g
Driboosi, jota kutsutaan myös riboosiksi, on yksinkertainen sokeri (monosakkaridi), joka on myös pentoosi (kreikaksi pente = viisi) viiden hiiliatomin vuoksi.
Keho pystyy tuottamaan riboosia itse glukoosista.
Riboosi on organismissamme tärkeä rakennuspalikka RNA:lle ja DNA:lle. Nämä ovat meidän nukleiinihappojamme, jotka sisältävät geneettisen tietomme. Riboosi, yhdessä adenosiinin ja fosfaatin kanssa, näyttelee tärkeää roolia kehon energian varastoinnissa, muodostaen energiapitoisia yhdisteitä, joita tuotetaan mitokondrioissa – adenosiinitrifosfaatti (ATP), adenosiinidifosfaatti (ADP) ja adenosiinimonofosfaatti (AMP), jotka ovat energian varastoja kaikissa soluissa. Se näyttelee tärkeää roolia myös proteiinisynteesissä ja palautumisessa.
Saatavilla: 40 g pusseissa
Alkuperä Tumma Peru
– Alkuperä Tumma Madagaskar
– Alkuperä Tumma Togo
– Alkuperä Tumma Ecuador
– Alkuperä Tumma Venezuela
– Alkuperä Tumma Tansania
– Alkuperä Tumma Kolumbia
Alkuperä Tumma kokoelma: 70% Kaakaota
Kolumbia tunnetaan kauniista Amazonin ja Orinokon sademetsistään, jotka ovat rikkaita biodiversiteetissä ja tärkeitä hiilinieluja maailmalle. Valitettavasti laiton metsänhakku, kaivostoiminta ja maan muuttaminen karjatilaksi uhkaavat Kolumbian alkuperäismetsiä. Monet metsäalueet on raivattu kokapensaan viljelyyn. Hallitus houkuttelee kokaviljelijöitä siirtymään palmuöljyn tai kaakaon tuotantoon. Biodiversiteetin näkökulmasta kaakao on ehdottomasti parempi vaihtoehto, sillä palmu kasvaa monokulttuurina, kun taas kaakaopuut viljellään muiden puiden ja kasvien kanssa. Arviolta 25 000 hehtaaria Kolumbiassa kasvatettua kaakaota on aiemmin käytetty laittomiin viljelmiin, ja tämä luku kasvaa. Tämä on hyvää uutista planeetalle, viljelijöille ja suklaan ystäville Kolumbiassa ja ulkomailla, sillä Kolumbiasta tulee saataville enemmän hieno makuista kaakaota.
Alkuperä: Kolumbia
Alue: Tumaco
Lajike: Trinitario
Vihjeet: Kermainen, Mausteet, Pähkinäinen
SKU: 5430002193298
Energia: 451Kcal, 1887kJ
Kokonaisrasva: 39,6g
josta Tyydyttynyt rasva: 24,4g
Hiilihydraatit: 28,7g
josta Polyolit: 17,6g °
Proteiini: 12,5g
Suola: 0g